Mana draudzene, kas strādā par pārdevēju veikalā, pastāstīja par produktiem, kurus viņa pati nekad nepērk un neiesaka to darīt arī citiem. Sieviete uzskaitīja pārtikas preces, kurām labāk iet ar līkumu.
Neiepakoti maizes izstrādājumi
Pirmie nevēlamo preču sarakstā ir maizes produkti bez iepakojuma, kas veikalā nonāk tieši no ražotnes. Tā bieži vien ir maize no vietējās maiznīcas. Lai gan tā ir lētāka nekā iepakotā maize, bieži vien garšo labāk un ir svaigāka, problēma ir pašos pircējos. Daudziem pircējiem patīk aptaustīt maizi un pārcilāt klaipus, meklējot pievilcīgākos un vislabāk izceptos.
Šāda maize ir neaizsargāta pret netīrumiem, putekļiem un kaitīgām vielām. Ja kāds pircējs veikalā nošķaudās vai nejauši nomet maizes klaipu uz grīdas, tas uzreiz kļūst par nelabvēlīgu mikroorganismu avotu.
Gatavs ēdiens
Gatavie salāti ir īpaša preču kategorija, ko es nekad nepērku un neiesaku citiem. Daudzi veikali piedāvā uz vietas gatavotus salātus. Taču šo produktu sastāvdaļām bieži vien ir beidzies derīguma termiņš. Ja salāti tiek pārdoti uz svara, nav iespējams uzzināt to sastāvdaļas vai ražošanas datumu.
Kā, piemēram, noteikt, vai salātos izmantotajam sieram, olām vai majonēzei nav beidzes derīguma termiņš? Uz šāda veida jautājumiem mēs nekad neuzzināsim atbildes.
Neiepakoti šķēlēs sagriezti produkti no rūpnīcas
Vēl viena problēma ir neiepakotas gaļas un siera šķēles no rūpnīcas. Veikalu īpašniekiem ir ērti pārdot svaigi sagrieztu sieru un gaļu, kas šķietami rosina ēstgribu. Viņi sagriež sieru šķēlēs un ietin to plēvē, marķējot ar iepakošanas datumu, lai viss izskatītos svaigs.
Tomēr, ja sagrieztais siers netiek pagatavots jūsu acu priekšā, jūs nevarat būt pārliecināts, ka tiek ievēroti pat pamata higiēnas un drošības standarti. Veikalā, kurā strādā mana draudzene, nav atsevišķas griešanas zonas. Siers tiek sagriezts tieši noliktavā, pēc tam nosvērts un ietīts plēvē. Tad sagrieztie gabaliņi tiek nogādāti tirdzniecības zālē. Tas rada zināmas bažas un nepatīkamas sajūtas.
Zivis uz svara
Zivju stendā piedāvā sālītas zivis tieši no spaiņa ar sālījumu, ļaujot tās izvēlēties pircējam pašam. Bet kas zina, kas un kad zivis sālīja? Cik ilgi tās ir atradušās šādos apstākļos? Stāsts par to paliek noslēpumā tīts.
Arī pret pircējiem veikalnieki izturas nepietiekami rūpīgi; viņi šķiro zivis spainī vai kastē, kas rada netīrumu un kaitīgu vielu pārnešanas risku. Ja tomēr nolemjat iegādāties zivis, vislabāk izvēlēties iepakotus produktus vai lūgt pārdevējam tās nosvērt.
Saldumi uz svara
Arī sveramās konfektes nav labākā izvēle. Nereti vienā kastē ir konfektes ar pilnīgi atšķirīgiem derīguma termiņiem. Uz iepakojuma var būt norādīts ražošanas datums, taču ir iespējams, ka kastē ir arī pārpalikumi no iepriekšējās partijas. Pircējiem arī patīk aptaustīt un atvērt konfektes, daži pat tās pagaršo, tad atkal iesaiņo un atliek atpakaļ kastē. Tas izraisa nepatīkamas sajūtas un aizdomas.
Neiepakoti pusfabrikāti
Ejot garām plauktiem ar saldētiem, neiepakotiem pusfabrikātiem, reiz pamanīju, ka cilvēki pelmeņus ņem ar rokām, nevis izmanto lāpstiņu vai citus piederumus. Tas pats attiecas uz pankūkām, krabju nūjiņām, pildītiem pīrādziņiem un citiem saldētiem produktiem bez iepakojuma, radot nepatīkamas sajūtas un bažas par higiēnu.
Dārzeņu maisījumi
Arī saldētu dārzeņu maisījumi, īpaši tie, kas ir necaurspīdīgā iepakojumā, izraisa zināmu satraukumu. Lai gan uz iepakojuma ir norādīts derīguma termiņš un sastāvdaļas, iepakojumā bieži vien ir vairāk ledus nekā pašu dārzeņu.
Cienījamie lasītāji, kādus produktus jūs izvairāties pirkt veikalā un kāpēc? Laipni lūgti pastāstīt komentāros! Ja šī informācija jums noderēja vai sasaucās ar jūsu pieredzi, atzīmējiet rakstu ar emocijzīmi un dalieties sociālajos tīklos!